Acollim la 3a Jornada Municipalista de Tots per l’Empordà

Som Empuriabrava i Castelló hem acollit amb èxit la tercera Jornada Municipalista de Tots per l’Empordà (TxE) al Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries.

La trobada, celebrada el passat dissabte dia 11 de febrer, va aplegar més de vuitanta assistents, entre candidats de diferents formacions municipalistes integrants de TxE i simpatitzants. A la jornada, s’hi van poder veure noves formacions que estan sorgint en diferents pobles. En aquest sentit, l’espai també volia servir per convèncer a les noves candidatures a formar part de TxE. Aquesta agrupació ofereix una alternativa als partits tradicionals que, sobretot, els permeti sentir-se independents en les seves polítiques municipals i els doni suport en la gestió i tràmits per la configuració d’un nou projecte.

Un programa amb ponències rellevants

Durant la jornada de dissabte, els assistents van gaudir de diferents ponències per a la seva formació de cara a eleccions així com d’aspectes concrets de les competències municipals. En primer lloc, Agustí Ayats, portaveu de SOM i vicepresident de TxE, va donar la benvinguda als assistents, i va donar la paraula a Carles Mota, alcalde de Sant Feliu de Guíxols i president de la formació.

Pel que fa a les ponències, van iniciar-se amb «Independents de què? de qui?», a càrrec de Núria Tubau (SOM Cabanes) i Carles Arbolí (Figueres Futur). En primer lloc, els ponents van explicar el seu camí en la formació de la candidatura independent. A més, però, el figuerenc Carles Arbolí va oferir vuit claus per la gestió i comunicació d’un partit municipalista. La segona intervenció, «10 claus de comunicació que fan pensar la victòria», especialment pensada per encarar les campanyes electorals, on l’expert en comunicació i persuasió, Lluís Pastor, va exposar deu punts que cal considerar per convéncer a l’electorat. Finalment, la biòloga Alícia Herrera va incidir en les accions que cal dur a terme en la planificació de protecció civil un cop s’assoleix l’alcaldia, i les responsabilitats que se’n deriven, amb «La protecció civil en l’àmbit municipal, competències i obligacions».