Notícies

Apostem per ampliar el Pla de Mesures Antifrau a tots els projectes de l’Ajuntament

En el darrer ple extraordinari celebrat a Castelló, el govern d’ERC i CUP va portar a aprovació el Pla de mesures antifrau, destinat a complir els requisits per sol·licitar ajudes europees. Nosaltres vam votar-hi en contra després d’haver-ne demanat la retirada amb l’objectiu de treballar-la conjuntament amb la resta de regidors i partits integrants del ple municipal i elaborar un pla antifrau aplicable a tots els projectes del consistori i no només a projectes amb finançament europeu.

L’Ajuntament ha redactat un pla de mesures antifrau amb la voluntat de donar compliment als requeriments del Parlament Europeu per la sol·licitud d’ajudes. Aquest pla és un document obligatori i d’aplicació per a totes aquelles administracions que demanin fons europeus.

Des de SOM defensem que aquest document de mesures antifrau hauria de poder estendre’s a la resta de projectes del consistori i no només als que requereixin ajuts europeus. Així el pla serviria per gestionar millor els recursos econòmics de l’Ajuntament donant major seguretat als ciutadans.

D’altra banda, el pla de mesures antifrau ha d’obtenir el màxim compromís de l’administració amb l’objectiu de revertir el descrèdit polític que es viu actualment. Per això, caldria aconseguir una àmplia participació dels diferents partits del plenari vers el nou document amb  l’objectiu d’assolir el màxim compromís que requereix.

Per aquests motius, durant el plenari, vam demanar la retirada de la proposta per a poder treballar-la conjuntament amb tots els partits i debatre les propostes que s’hi poguessin incloure perquè aquest document no es pot fer amb presses i de manera unilateral per part del govern local. Requereix el compromís de tothom, i això només es pot fer dialogant entre tots.

Tot i els arguments exposats, el govern d’ERC i CUP va rebutjar retirar la proposta de manera autocràtica i sense oferir cap diàleg als regidors de l’oposició. Estem realment preocupats davant la situació viscuda al ple perquè ERC i CUP continuen prenent decisions unilaterals i autoritàries, i encara ens preocupa més quan ens situem davant d’un tema tan cabdal com l’enfortiment de la democràcia.

 

Darreres notícies