Magazine

Racons de la Marina

Amb cinquanta anys no es pot demanar que hi hagi molta història humana en un indret, però actualment tot avança molt de pressa. Ciutats construïdes en pocs anys ens deixen bocabadats.

No és el cas d’Empuriabrava, que no ha deixat de ser un aiguamoll creatiu: s’ha estancat. Idees magnífiques en el seu origen s’ han anat esvaint per culpa de les gestions o a la manca d’elles. Un lloc que es prometia elitista, i no em refereixo només a capital per invertir, sinó a bon gust, a creació i d’amor per fer les coses s’ha convertit en un indret amb flaire suburbial. 

No cal lamentar-se. Cal sortir del fanguer i fer renéixer les idees que poden transformar el nostre dia a dia. Està en les nostres mans fer-ho.

Com a guia de turisme i resident a la urbanització, m’agradaria poder guiar a un grup de visitants i sentir-me orgullosa del que veiessin.

S’ ha de reconèixer que hi ha racons molt bonics i gent molt interessant amb qui conversar, d’això tractarà aquesta secció: de conèixer-los i al mateix temps fer una crida al sentit de redecorar i cuidar el nostre “poble” per part de tots.

Empuriabrava és nostra.

Fem que puguem estar orgullosos d’ella.

Totes les persones que ens coneixen i les que ens han votat, saben quin és el tarannà del nostre partit i els nostres objectius, ara pretenem que també ho sàpiguen aquells que no ens coneixen.

Però no s’espantin abans d’hora, no estan vostès davant d’un informatiu polític ple de consignes a l’estil de “nosaltres som els bons i ho fem tot bé. Els altres ho fan tot malament”.

Res de tot això, al contrari, el que pretenem és que tots coneguem una mica millor la nostra localitat, identificant i delimitant els problemes que puguin haver-hi; o que hi ha, i proposant trobar-hi entre tots una solució. També, naturalment, explicant i divulgant les coses bones que tenim, que també n’hi ha i no poques.

Intentarem, a més, explicar de tant en tant alguna petita història, potser fins i tot anècdota de fets curiosos que hagin succeït en algun moment a la nostra localitat. Recordar una mica el passat no fa mai mal, més aviat pot servir per aprendre quelcom.

Demanarem opinió a diferents persones de diferents estaments amb diverses experiències vitals, per saber com veuen el present i el futur.

Per descomptat que estem oberts i receptius a qualsevol suggerència, opinió, crítica o petició que ens vulguin fer arribar. Totes seran rebudes amb la màxima atenció i amb el màxim interès per donar-los una resposta adequada.

Nosaltres SOM d’Empuriabrava i Castelló, vostès també.