La Muga en perill per una imprudència

Durant la nit i amb maquinària específica s’ha excavat la gola de la Muga provocant una pèrdua de milers de metres cúbics d’aigua dolça.

Empuriabrava, 3 de Gener del 2024,

El partit municipalista SOM de Castelló i Empuriabrava ha rebut un avís al migdia denunciant que algú havia obert la desembocadura de la Muga de forma intencionada provocant una davallada molt important del nivell d’aigua al riu. Després de demanar responsabilitats a les possibles institucions implicades (Agència Catalana de l’Aigua, Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i Ajuntament de Castelló d’Empúries), cap ha assumit l’autoria dels fets.

Josep Espigulé denuncia la imprudència i la gravetat del cas: “Unes afectacions d’aquest tipus durant la pitjor època de sequera des que existeix el Parc Natural és una imprudència molt greu. Hem perdut milers de metres cúbics que no sabem quan es recuperaran d’una aigua dolça de molt bona qualitat.” incita a extremar les precaucions i sancionar fermament aquest tipus de comportaments: “Això ens obligarà a ser més curosos, un fet que haurà de ser sancionat.”

Després de visualitzar de manera clara les marques de rodes d’una possible excavadora des del partit es continuarà investigant per trobar-ne a l’autor.