Notícies

Maria Neus Poch: “Ens proposem assolir uns estàndards de credibilitat amb informació certa, veraç i amb rigor comunicatiu".

Quan el 14 de febrer de 2019 vàrem presentar el Partit Polític SOM Empuriabrava i Castelló, ens vàrem marcar un objectiu molt ambiciós. Vàrem fer pública la voluntat d’un grup de castellonines i castellonins d’engegar un projecte polític que a mig termini acabés vertebrant la vida política del municipi. Val a dir que aquesta afirmació pot semblar un xic descarada i arrogant. Però teníem -i tenim- ben clar que no es tractava d’un projecte mogut per interessos particulars.

Volíem -i volem- canviar la manera de fer política, perquè creiem que és a través de la participació política com es passa del pla de les idees al pla de la realitat. Cal transformar l’acció política. Cal cosir les diferents realitats que conviuen al municipi. Així, i només així, millorarem la vida quotidiana de tots el veïns.

SOM Empuriabrava i Castelló és un partit humanista, municipalista i democràtic.

Humanista perquè per davant de qualsevol altra prioritat hi posem les persones. El benestar de les persones.

Municipalista perquè el nostre àmbit d’actuació és el municipi de Castelló d’Empúries amb tota la seva diversitat territorial. Però amb capacitat d’associar-nos amb altres projectes com el nostre, tal i com hem fet amb la coalició independent i municipalista TOTS EMPORDÀ. Un municipalisme, doncs, que pretén acabar amb la desconnexió actual entre la gent del territori i la presa efectiva de decisions que fa anys que patim. I de la que podríem posar molts exemples.

Democràtic perquè les decisions i els posicionaments del partit es prenen seguint al peu de la lletra el nostre document de principis bàsics, que vàrem aprovar abans de la presentació del partit, i que hem situat en un lloc rellevant de la WEB somempuriabravaicastello.org. I el més important, perquè TOTES les decisions i TOTS els posicionaments, les prenem a través dels òrgans de decisió i deliberació establerts en els nostres estatuts. Sense excepció. Un procés que volem obrir a tota la ciutadania del municipi, sigui afiliada o no al nostre partit.

Dos anys després, el compromís segueix vigent. Les ganes intactes i l’estructura més forta que el primer dia. L’hem anat reforçant amb noves incorporacions i simpaties. Amb la posada en marxa de la WEB OFICIAL del partit fem un pas més per assolir aquell objectiu.

Una web no deixa de ser un document, en aquest cas un document digital de caràcter multi mediàtic. És a dir, capaç d’incloure àudios, vídeos, texts i tota mena de combinacions. Adaptat als “standars” de la comunicació actual i que tots nosaltres utilitzem a diari, a través del mòbil, l’ordinador o la tauleta. A partir d’ara, a través de la nostra WEB OFICIAL, exposarem ordenadament tot el que us volem transmetre. Però no ho volem fer de qualsevol manera, volem contraure, i contraiem, un compromís amb totes les persones que hi accedeixin.

Aquest és el compromís del rigor comunicatiu. És per aquest motiu que en la meva qualitat de presidenta del partit SOM Empuriabrava i Castelló assumeixo el compromís que TOTS els continguts que es publiquin en aquesta WEB seran CERTS i VERAÇOS. Segurament molts de vosaltres recordareu una campanya publicitària del diari La Vanguardia, que va fer fortuna, que deia: Si mai La Vanguardia diu que les vaques volen, creu-t’ho, les vaques volen. Ens proposem assolir els mateixos “standars” de credibilitat. I en aquest sentit us vull dir que tenim tan clar aquest compromís, que us afirmo que tots els continguts que publicats i per publicar porten i portaran darrera un treball de reflexió comunicativa. I que tot el que hem dit ho hem volgut dir. I tot el que direm ho volem dir. Perquè abans de fer-ho ens hem documentat.

Però al web de SOM Empuriabrava i Castelló no només parlarem de política. També hem reservat espais per l’oci i l’entreteniment. Sinó, tal vegada es podria fer pesada, per monotemàtica. Us animo a visitar la secció Magazine.

I finalment us vull animar a participar amb nosaltres de la construcció d’un projecte polític clar, net, transparent i transversal, fixat en assolir una millor gestió dels recursos municipals i amb això un millor benestar per a totes i tots les castellonines, que ho podeu fer visitant la secció Participa.

Som-hi!!

Maria Neus Poch Paltré
Presidenta de SOM Empuriabrava i Castelló

Darreres notícies