Article d'opinió

Swing!

A SOM ens agrada el swing, de temps mitjans i ràpids, de riffs melòdics, que es desentén de certes restriccions. Ens agrada el swing polític, l’art de fer política sense lligams de pensament, sense prejudicis, d’analitzar en llibertat per arribar a aplicar solucions ambicioses i realistes.

Fa mesos que un ampli equip de persones, vinculades d’una manera o una altra al nostre projecte polític, estem treballant a analitzar les condicions dels serveis de cadascuna de les àrees de l’Ajuntament. Volem aconseguir una radiografia del que està passant i construir una mirada de futur realista i ambiciosa. En diem “identificació de projecte“.

El passat dimecres 21 de setembre vàrem iniciar un cicle de col·loquis, on compartim el resultat d’aquests treballs amb tothom, més swing.

La primera sessió l’hem dedicada a la primera àrea que hem analitzat; Benestar Social. En aquest grup de treball tenim l’honor de comptar amb la col·laboració del Doctor Miquel Orós, reconegut en el sector. Així, l’exposició de la diagnosi i les conclusions sobre Benestar Social va anar a càrrec seu. Va desgranar detalladament un per un tots els serveis prestats pels diferents departaments de l’àrea i va proposar una sèrie de modificacions per fer-la molt més eficient i eficaç.

Durant la sessió, una persona va exposar la seva experiència amb els Serveis Socials que rebem els veïns i veïnes de Castelló. Després de la pandèmia va tenir la necessitat d’acudir a l’Ajuntament a demanar suport. Com era d’esperar l’Ajuntament el va derivar a Serveis Socials, delegats al Consell Comarcal de l’Alt Empordà. El resultat va ser un llarg període d’espera abans no va poder accedir al suport que requeria. Aquest relat va ratificar el diagnòstic fet pel Doctor Orós i avala la principal proposta: cal recuperar les competències municipals de Benestar Social per disposar d’uns serveis propis i de qualitat que funcionin vint-i-quatre hores cada dia, els set dies de la setmana.

En aquest primer col·loqui hi varen assistir destacats representants del teixit empresarial del municipi, així com del teixit associatiu. Aquesta combinació ja ha donat fruits. Dues iniciatives de col·laboració entre el món empresarial i l’associatiu.

A SOM volem seguir ballant swing!

Darreres notícies